Tartalomkezelés ingyen, amikor Ön akarja

Mára a legtöbb honlapot tartalomkezelő rendszer működtet. Ezek lényege, hogy míg régebben csak programozói tudással lehetett változtatni a honlap tartalmán, addig mára  ne kelljen sokat várni – és pénzt is fizetni – mire a megbízott cég lecseréli a tartalmat, amikor módosítani kell valamin. A CMS (Content Management System) tartalom kezelő rendszer egy, a látogató számára láthatatlan felület, ahol Ön egyszerűen tudja változtatni a tartalmat, illetve különböző funkciókat tud kezelni. Egy rendszer nagyon sokrétű lehet. Funkcióit a megrendelő határozza meg.

Mi olyan rendszerrel szolgálunk ügyfeleinknek, mely rugalmasan bővíthető, széleskörű kiegészítőkkel (modulokkal), és ami talán az egyik legfontosabb, keresőbarát.

Egy portál valójában egy nagyon nagy honlap?

A portált a honlaptól főleg a mérete különbözteti meg. Sokkal több, és rendszeresen frissülő, változó tartalom található rajta. A portálon található grafikai elemek sokkal kevésbé dominálnak, inkább csak a cikkekhez tartozó képek jelennek meg.

Az óriáshonlapok tehát rengeteg szöveges tartalommal rendelkeznek. A tartalmat általában rendszeresen visszatérő látogatókra alapozzák. Az előrelátó portáltulajdonosok  látogatóikat közösségbe szervezik. A közösségek többször térnek vissza, sőt esetleg aktív közreműködőjévé válnak a honlap készítésének.

Az összegyűlt nagy mennyiségű tartalmat tartalomkezelő adminisztrációs felület segítségével szerkesztik, rendszerezik. Az adminisztrációs rendszer teszi lehetővé a tartalom könnyű felvitelét, vagy módosítását. Egy fejlett rendszer képes elvégezni blogok, fórumok, hírlevelek, vagy bonyolultabb rendszerek irányítását is.

Összefoglalva definícióvá: a portál egy olyan internetes honlap felület, ami bizonyos célközönség számára konkrét témakörben íródott tartalmat tesz elérhetővé, és alkalmazásokat biztosít.

Igényes webdesign, vagy magas látogatottság?

Nem kell választani! Még flash elem is elhelyezhető egy honlapban, csak mértékkel. A web design igazi kihívása abban rejlik, hogy olyan oldalt kell terveznie a designernek, ami nem csak jól néz ki, nem csak megragadja a látogatót, hanem még a keresőrobotok szempontjából is jól működik. Kiesnek tehát a teljesen fllash alapú honlapok, a frameket tartalmazó oldalak. Ezeket kevésbé látják a keresők, így nem, vagy rosszabb helyen szerepeltetik találati listájukon.

Egy igényes külalakú weboldal szem előtt tartja a használhatóságot is. Ez azt jelenti, hogy az oldal nem öncélú díszekkel van tele, hanem minden részletének funkciója van.

Oda kell figyelni a szövegek tördelésére! Az olvashatóság az egyik legfontosabb momentum, hiszen így jut el az információ a befogadó félhez, aki ha megérti, nagyobb valószínűséggel rendeli meg a szolgáltatást.

Tags
Image